Balance Your L!fe

Het vita-life® R-System in de sport

Het gebruik van pulserend magneetveldtherapie voor het sporten verkleint de kans op blessures enorm en verbetert de sportprestaties.

eMRS biedt speciale programma’s voor topsporters en de actieve sporter.

P16 het warming-up programma

Bereidt de sporter fysiek en psychisch voor op inspanningen; zorgt ervoor dat het lichaam eerder in staat is een prestatie te leveren en vermindert het blessurerisico. Het ondersteunt en verkort de fysieke warming-up fase. Wel moeten fysiek de spieren op lengte gemaakt worden en moet fysiek de cardiovasculaire doorbloeding op gang gebracht worden. Dit programma zorgt ervoor dat veel energie, die anders in de fysieke warming-up verbruikt wordt beschikbaar blijft en dat is vooral merkbaar tegen het einde van de geplande inspanning. Het lichaam wordt dus ook pas later gevoelig voor blessures.

P17 het krachtondersteunende programma

Verhoogt de explosiekracht en de contractiesnelheid van de spieren. Het is een aanvulling op de conventionele krachttraining. In het bijzonder ter verbetering van de intensieve, kortdurende belasting, zoals bijvoorbeeld bij voetbal, alpineskiën, bodybuilding. Het ondersteunt het zenuw-spier-systeem en draagt zorg voor een geoptimaliseerde contractie

P18 het snelkrachtondersteunende programma

Verbetert de snelheid van de maximale krachtopbouw van korte duur en het effect van explosiebewegingen bij spring-, sprint- en werpsporten. Het verhoogt de snelheid van spiercontracties. Kan gebruikt worden nadat een aantal malen het programma P17 “Kracht” gebruikt is.

P19 het programma voor aëroob uithoudingsvermogen

Voor de prestatieverbetering bij duursporten: het verbetert de zuurstofopname van de spieren, activeert de langzame spiervezels. Takken van sport: Langlauf, marathon, triatlon enz.

P20 het programma voor anaëroob uithoudingsvermogen

Optimaliseert het belastingsprofiel voor extreem hoge sportbelastingen van korte en middellange duur zoals middellange loopafstanden, korteafstandzwemmen en fietssprints. Het verbetert de melkzuurcapaciteit van de spieren en optimaliseert de verhoogde doorbloeding van de willekeurige spieren; het verbetert de zuurstof- en voedseltoevoer en het verwijderen van afvalstoffen

P21 het programma voor haarvatenopbouw

Verhoogt de arteriële doorbloeding in de spieren en optimaliseert de haarvatendichtheid en daarmee de verzorgingstoestand van het spierstelsel vooral in het gebied van de snelle spiervezels. De ideale aanvulling bij de training van het anaërobe uithoudingsvermogen.

P22 het programma voor tonusverlaging

Voor het oplossen van spierverkrampingen en het verzachten van acute spierpijn. Een gelijksoortige werking als rek- en strekoefeningen om de spieren losser te maken.

P23 het programma voor de actieve cooling-down

Verhoogt de doorbloeding, versnelt de afvoer van afvalstoffen, verbetert de afvoer van endorfinen. Het minimaliseert het ontstaan van spierpijn. Het herstelt in de kortst mogelijke tijd na hoge inspanning weer het volledige prestatievermogen.

P24 het programma voor ontspanning

Heeft een algeheel ontspannende en regulerende werking op het lichaam vooral na fysieke en/of psychische stress. Het verbetert de doorbloeding, heeft een krampoplossende en ontspannende werking en heeft vaak een pijnverminderend effect.
Het zou in het bijzonder na inspannende trainings- en wedstrijdbelastingen met hoge stressfactor gebruikt moeten worden. Ook voor mentale training is het goed geschikt.

Het vita-life® R-System wordt door veel topsporters en topsportploegen toegepast. Gebleken is dat het aantal blessures afneemt en de prestatie en concentratie toeneemt. Ook vindt met regelmatig gebruik van magneetveldtherapie een sneller herstel plaats bij blessures, waardoor eerder weer met de training begonnen kan worden.

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op!